Betting på nätet


Betting må inte vara den form man först tänker på när man talar om spel, med det är absolut ett spel om pengar. Nästan oavsett vilken sport man är intresserad av finns det någon som är villig att ge en odds på vem som kommer att vinna. Den som har ett intresse för sport med aldrig testat betting tidigare kan dock behöva lite mer information innan det är dags att göra sin första satsning.

I den mest traditionella formen är betting ett sätt att gissa vem som kommer att vinna en match eller en tävling. Genom åren har dock fler och fler alternativ dykt upp, både till antalet sporter man kan satsa på och vilka odds man kan satsa på.

En form som dykt upp på senare tid är något man kallar för live-betting. I denna form behöver man inte göra sin satsning innan matchen börjar utan man satsar istället medan den pågår. Detta betyder dock att oddsen hela tiden förändras för att reflektera vem som har bäst chans att vinna.

En annan form, som faktiskt sträcker sig ända tillbaka till 1950-talet, är något man kallar för fantasy sport betting. Här handlar det dock mindre om individuella odds. Istället bygger man ihop ett lag av spelare inom en vad sport, och ofta även en vald liga, och försöker att samla poäng som dessa spelare presterar i de matcher de medverkar. Då detta är något mer komplicerat än de vanliga oddsen man satsar på är det bäst att läsa på sig lite mer.

Det finns många olika sajter som erbjuder odds av olika slag idag. Men i samband med de nya lagar som instiftats är det viktigt att leta upp en sajt som har en svensk spellicens för betting. Annars får de inte ta emot satsningar från svenska spelare.