Mobilspel


Idag är mobilspel något som är omåttligt populärt.

MobilspelDe flesta kommer nog ihåg det klassiska Snake som var en stor anledning till att Nokia gick så bra kring millennieskiftet. Då var det några enstaka spel som gällde där Snake hade en särställning. Spelet var oerhört beroendeframkallande och trots att det var så simpelt var det svårt att verkligen tröttna.

Saker och ting har förändrats sedan dess. Grafikmässigt är så klart dagens mobilspel ljusår ifrån gamla Snake och dess samtida konkurrenter. Det är däremot inte där största skillnaden ligger. Utbudet av mobilspel numera är smått otroligt. Det skulle vara fullkomligt omöjligt att testa alla spel eftersom att det hela tiden släpps nya från någon av alla de tusentals företag och privatpersoner som ägnar sig åt mobilspelsutveckling. Angry Birds är kanske det allra mest välkända spelet men det finns gott om kandidater som slåss om den titeln.

Mobiltillbehör

För att du ska få ut ännu mer av din spelupplevelse behöver du ofta lite extra utrustning till mobilen. Ett par bra hörlurar är viktigt att ha och kommer garanterat göra att du uppskattar spelet mer. Om du inte tycker om ljudet i spelet kan du dessutom lyssna på musik istället. Hörlurar ger dig dels bättre ljud än mobilhögtalarna, dels hjälper de dig att inte störa andra. Ett annat populärt tillbehör för mobilspelare är ett ställ. Det gör det bekvämare att spela.

Mobilspel – en miljardindustri

Mobilspelen har blivit en stor industri och numera går det att tjäna stora pengar på att skapa ett spel som är enkelt att lära sig och roligt att spela. Tittar man endast på Apple, som är den riktigt stora giganten på marknaden, laddas det i genomsnitt ned cirka en halv miljard program och spel varje månad från deras internetbutik. Det ger en liten inblick i hur stor marknaden är.