Så väljer du pokerrum


Att hitta rätt pokerrum kan vara en djungel då utbudet är stort. Det bästa är att gå efter välkända pokerrum som är rekommenderade av experter men samtidigt välja ett efter personlig smak om det gäller design, typ av poker som spelas eller om du vet flera som spelar på en specifik sajt. Som svensk kan det vara värt att gå med i en svenskanpassad pokersajt då betalningssystem, regler och tillgänglighet blir lite enklare.

En viktig aspekt är pokerbonusar, något som man brukar få då man registrerar sig för en pokersajt. Detta för att man ska komma igång snabbt i sajtens spelsystem. Ofta krävs att du sätter in ett belopp för att kunna börja spela. Denna så kallade matchningsbonus som många pokersajter använder sig av innebär oftast att sajten sätter ett maxbelopp och en matchningsprocent. Pokersajten kan alltså dubbla eller tredubbla din insättning upp till ett visst belopp. En del sajter använder sig också av en summa som välkomstbonus. Läs först det finstilta så att du är fullt medveten om reglerna. Poker.se har en mer detaljerad lista på pokerrum och recensioner på de olika bonussystemen som kan vara användbar innan man bestämmer sig för ett pokerrum som man sedan blir medlem i.

På Youtube kan man också titta in i pokerrummen och se andra personer spela på olika sajter, genom att lägga ut en dubbel skärm med både lobby och pokerrum. Det ger dig en föraning om hur spelet kommer att se ut som du sedan kan jämföra med sajtens bonussystem.

Värt att känna till som svensk är också Svenska Pokerförbundet som anordnar poker-SM, oftast på Malta. Här kan man också få allmänna tips, läsa dokument och även bli medlem när man väl börjar känna sig säker i sitt pokerspelande.