Spännande PC-spel


Utbudet av datorspel är idag enormt och det går verkligen att hitta någonting spännande för alla, vare sig man är intresserad av sport, action eller strategi.

Klassisk Retro JoystickCounter Strike, eller CS som det oftast kallas, har ända sedan spelet släpptes 1999 varit ett av de allra mest populära PC-spelen. Counter Strike spelas ofta i nätverk där flera spelare, upp till 32 stycken, möter varandra samtidigt. Målet är att förgöra sina motståndare genom att skjuta dessa. Spelet är av typen ”first-person-shooter”, vilket innebär att bildskärmen motsvarar synfältet hos den karaktär man är i spelet, det vill säga som om man själv skulle vara med i spelet.

Ett spel som är totalt olikt Counter Strike är The Sims. Till skillnad från många andra spel existerar inte något egentligt slutmål i The Sims, utan påminner mer om verkliga livet, där det gäller att bestämma vad de ”simmare” man styr över ska göra, så som äta, sova, jobba etc. För närvarande finns The Sims i tre olika versioner. En fjärde versioner är planerad att släppas någon gång under nästa år.

En annan genre datorspel som många ägnar sig åt är sportspel av olika slag. Ett av de mest populära är FIFA-serien som behandlar världens största sport fotboll. Sedan 1994 har en ny version släppts varje år med uppdateringar och förbättringar. Ett annat populärt spel är NHL-serien, vilket precis som FIFA är utvecklat av Electronic Arts. Även NHL släpps i en ny version varje år.

Är man trött på att sitta och spela match efter match själv finns även en hel del så kallade manager-spel, där det gäller att med hjälp av spelarköp, strategier och olika träningsmetoder coacha sitt lag till framgång. Manager-spel finns inte bara för bollsporter utan även för andra sporter som cykling, där kanske Pro Cycling Manager kan vara ett spännande alternativ för den cykelintresserade. Det finns till och med en specialversion av Pro Cycling Manager för Tour de France, med målet att ta hem världens största cykellopp.