Spela poker på nätet


shutterstock_315954116

Poker har sedan länge varit ett populärt spel att spela på nätet, det är få andra spel man kan spela för pengar och samtidigt inte behöva lämna nästan allt till slumpen eller behöva spela mot huset, som ju alltid har en fördel. I poker får man istället chansen att mäta sin skicklighet och snabbtänk mot andra spelare.

Live vs Online

När det kommer till att spela poker på nätet så finns det ju omedelbart ett par saker som skiljer sig från att spela mot andra spelare kring ett riktigt bord. Till att börja med kan man ju inte se de andra spelarna så man är ju betydligt mer begränsad när det kommer till att läsa sina motståndare. Det enda man egentligen har att gå efter är hur mycket de satsar och när, kan man dock hitta röda trådar genom detta sitter man genast i en bättre sits.

Proffsen tycker till

Man kan också märka tydliga skillnader i hur aggressivt spelare spelar på nätet jämfört med live. Detta har faktiskt att göra till stor del på hur mycket mindre man har att gå på när man spelar på nätet. Pokerproffset Daniel Negreanu säger själv att han spelar vissa händer betydligt mer aggressivt på nätet just eftersom det är svårare att samla information under spelets gång.

Var spelar man?

Det finns en mängd olika sajter man kan spela på idag, därför är det ju en bra idé att kolla upp ett antal olika och vad de har att erbjuda. Kan man hitta en sajt man tycker låter bra kan man alltid ta sig ut på pokerforum och se om det finns diskussioner kring dessa pokerrum. De som spelat otaliga händer på en sajt är ofta en av de bästa informationskällorna för vad som är bra och dåligt med en sajt.