Xbox


Xbox är en annan av de populäraste spelkonsolerna idag. Till skillnad från de tidigare två så har man inte någon direkt gedigen historia kring just spelkonsoler. Ni vet säkert att Microsoft mestadels pysslat med till exempel mjukvara för PC-datorer. De flesta av er använder säkert Operativsystemet Windows. Hursomhelst, 2001 så släpptes Xbox för försäljning.

xbox360Det som på sitt sätt gjorde Xbox revolutionerande bland de andra konsolerna var att man här tagit det första steget mot att spelkonsolerna alltmer kom att likna datorer. I Xbox fanns en inbyggd hårddisk och en nätverksport, vilket ökade möjligheterna för interaktivitet och gav fler multiplayerfunktioner – mer likt en dator.

Till en början hade Microsoft lite väl stor tilltro på hur populär och eftertraktad Xbox skulle bli, man satte ett högt pris, vilket visade sig vara en tabbe, och försäljningen blev inte vad man hoppats. Priset justerades dock och konsolen har idag sålts i närmare 25 miljoner exemplar. Liksom sina konkurrenter så har man kommit med uppdateringar i form av Xbox 360 och snart kommer också Xbox One.